Naviger til forside. Bilde av Dfind Consulting logo

Systemutvikling

Vi dekker ressurser innen utvikling og forvaltning av digitale tjenester. Det betyr systemutviklere, UX designere som tjenestedesign, interaksjonsdesign, visuell design og informasjonsdesign, agil prosjektledelse og konsulenter innen systemarkitektur. Vi jobber med alle teknologiske plattformer i ulike offentlige og private virksomheter.

Velg kompetanse:

Systemutvikling

Illustrasjonsbilde

Dfind Consulting tilbyr konsulenter med bred kompetanse og lang erfaring når det gjelder .NET, Java, Frontend Web utvikling, Cloud og Devops. Dfind Consulting tilbyr skreddersøm av systemer. Vi er teknologiagnostikere og leverer teknologer. Vi elsker teknologi og løsninger vi kan lage for både privat og offentlig sektor.

Konsulentene til Dfind Consulting er svært engasjerte, nysgjerrige og fremoverlente. De tar stort ansvar i prosjekt og er ikke redd for å utfordre problemstillinger for å finne best mulig løsning. De er vant med å ta ansvar for utvikling av systemer fra første deploy til produksjon, og har erfaring samt opplæring på Devops.

Dfind Consulting har flere konsulenter og konsulentsjefer som har jobbet innenfor både offentlig og privat sektor og innenfor domener som Bank og Finans, Helse og Energi. Våre konsulenter leverer faglig kompetanse og domenekunnskap ut i samfunnskritiske systemer. Våre konsulentsjefer har både HR og teknisk bakgrunn slik at vi kan gi god oppfølging til konsulenter som er i oppdrag og som vil være gode sparringspartnere gjennom prosjektet.

Dfind Consulting som selskap har god delingskultur og har erfaring med at konsulenter veileder og viderefører kompetanse som etterspørres i prosjektet. Intern kompetanseheving og delingskultur er bidragsyter til å heve kunders kompetanse på hva som er robust teknologi, trender og nye verktøy, og mulighetene disse gir. Våre konsulenter bidrar med innsikt, et kritisk syn og tidligere erfaringer med tanke på beste praksis. Dette kommer som et tillegg til kompetanseoverføring i forbindelse med produktutviklingen vi gjør sammen.

Konsulentene til Dfind Consulting holder seg oppdatert gjennom månedlige interne fagkvelder for ansatte med formål om å heve kollektiv kunnskap og fremme delingskultur. Vi deler også våre foredrag på youtube og i vår podcast. Hver konsulent har et årlig individuelt fagbudsjett som de kan bruke på deltakelse på konferanser i inn- og utland, fagseminarer, kurs, fagbøker og lignende. Utbytte fra dette sørger for at våre konsulenter kan fordype seg i enkelte temaer, samt holde seg oppdatert på robust og velprøvd teknologi. Gjennom Dfind Consulting sitt fagnettverk og fagbudsjett holder konsulentene våre seg oppdatert på de nyeste teknologiene.

Kompetansen levert av Dfind Consulting skal bli igjen hos kunde, også etter levert prosjektgjennomføring. Flere av våre konsulenter bidrar med deling av erfaring på presentasjoner både internt og eksternt. Dfind Consulting tilbyr kompetanse.

I dag kreves det kontinuerlig nye funksjoner i applikasjoner for å være konkurransedyktige, derfor er vi en smart samarbeidspartner som innehar kompetanse innen flere ulike frontend rammeverk, kunstig intelligens, maskinlæring, skytjenester, DevOps og solid backend kompetanse.

Hils på Peder

Bilde av utvikler Peder Thorup
Peder Thorup, Systemutvikler og konsulent i Dfind Consulting Peder har en mastergrad i programmering og nettverk fra Universitetet i Oslo. Han har jobbet som konsulent siden 2017 og vært ansatt i Dfind Consulting siden 2019.

– Fantastisk å kunne bytte prosjekt uten å måtte bytte arbeidsgiver

Systemutvikler Peder Thorup har aldri angret på at han ble konsulent. Spennende kunder, varierte dager og gode kolleger er noe av det som bidrar til at han trives så godt i rollen.

– Jeg har alltid vært interessert i datamaskiner og problemløsning generelt. Samtidig er jeg nok både tålmodig og analytisk, og den kombinasjonen er nok grei å ha med seg hvis man skal være systemutvikler, sier Peder Thorup.
30-åringen var ferdig utdannet i 2016, og har siden jobbet som konsulent. Dét stortrives han med - ikke minst takket være spennende oppdrag hvor utfordringene er mange og ingen arbeidsdager er like.
Nå for tiden er Dfind Consulting-konsulenten utleid til et prosjekt for Finn.no. Kort fortalt jobbes det med fornying av annonsene i nyboligsegmentet.
–Det er et spennende prosjekt hvor vi jobber i et veldig autonomt utviklerteam. Det er også veldig gøy at det man lager blir sett og brukt av mange mennesker, påpeker han.
Det sammensatte prosjektet fører ifølge Thorup også til svært varierte arbeidsdager.
– Vi jobber hele tiden mot nye lanseringer av nye tjenester og løsninger, men det er jo selvfølgelig også litt forvaltningsarbeid fra dag til dag, forklarer han.

- En del tenker nok at man kan føle seg litt alene som konsulent, men slik er det absolutt ikke. Vi jobber i stor grad i team, og man har mye kontakt både med kunder og andre internt i Dfind Consulting.

Meningsfulle utfordringer

I tillegg til variasjon i selve oppgavene, har det utvilsomt også vært stor forskjell på prosjektene han hittil har vært involvert i.
Tidligere har han vært utleid til blant andre Eika Gruppen og Statens Pensjonskasse Hos sistnevnte jobbet han med systemet som beregner pensjonen for alle offentlig ansatte.
– Det var et tungt domene å sette seg inn i. Pensjon er et komplisert tema i seg selv, og i tillegg må man følge utviklingen av endringer i pensjonslovverket. Den ble man heldigvis kurset og fikk mye ny kunnskap både før og underveis i prosjektet, sier han.
I forbindelse med prosjektet var både advokater og en rekke prosjektledere involvert, og oppgavene var kort fortalt langt fra det han nå jobber med i Finn.
– Fellesnevneren mellom de to prosjektene er at det er spennende og givende å være med på. Man jobber med noe som kommer mange til nytte, sier Thorup.

Liker variasjonen

På spørsmål om han ved prosjektslutt synes det er vemodig å forlate teamet han er utstasjonert hos, svarer han følgende:
– Det er veldig vemodig å forlate teamet man har sittet på. Slik er det jo også ellers i arbeidslivet, og på den måten er ikke dette noe unikt for oss konsulenter, sier Thorup og fortsetter.
– For øvrig var nettopp dette en av grunnene til at jeg valgte å bli konsulent. Det er jo fantastisk å kunne bytte prosjekt uten å måtte bytte arbeidsgiver, legger han engasjert til.
Thorup trekker også frem andre fordeler ved jobben som systemutviklerkonsulent.
– Læringskurven er ofte bratt, spesielt i begynnelsen av nye prosjekter. Fordi man ofte får være med på flere prosjekter enn interne utviklere, får man gjerne også oppleve denne bratte læringskurven. Videre får man sett veldig mye på relativt kort tid, og i tillegg er oppgavene veldig varierte. Det er dessuten alltids spennende at man ikke er helt sikker på hva neste prosjekt blir.

Har det veldig godt

Han er riktignok er på ingen måte «redd» for hva som venter rundt neste sving når et prosjekt nærmer seg slutten.
– I Dfind Consulting kan man være helt sikker på at også neste oppdrag er spennende å ta fatt på. Variasjonen, kombinert med interessante kunder, gjør at jeg har det veldig godt som konsulent her, sier han.
Han skryter ellers av Dfind Consulting for godt miljø, dyktig ledelse og en sterk sosialkomité. Ifølge Thorup er det «veldig god takhøyde» både for å foreslå og å få gjennomført sammenkomster av ulike slag.
– En del tenker nok at man kan føle seg litt alene som konsulent, men slik er det absolutt ikke. Vi jobber i stor grad i team, og man har mye kontakt både med kunder og andre internt i Dfind Consulting. Når man på toppen får det sosiale, er det ingenting som tilsier at det skal bli ensomt, avslutter han.

Bli en av oss

Nysgjerrige folk med forskjellig kompetanse gir nye perspektiver og styrker oss som selskap. Du bør ha relevant utdanning og minimum tre års erfaring som utvikler, UX eller UI-designer, systemarkitekt eller prosjektleder. Ta kontakt og bli med på laget!