Naviger til forside. Bilde av Dfind Consulting logo

Systemarkitektur

Vi dekker ressurser innen utvikling og forvaltning av digitale tjenester. Det betyr systemutviklere, UX designere som tjenestedesign, interaksjonsdesign, visuell design og informasjonsdesign, agil prosjektledelse og konsulenter innen systemarkitektur. Vi jobber med alle teknologiske plattformer i ulike offentlige og private virksomheter.

Systemarkitektur

Illustrasjonsbilde
En systemarkitekt sørger for at en utviklingsprosess tar hensyn til allerede eksisterende infrastruktur og hvordan ulike tjenester og produkter samhandler best mulig for å oppnå ønsket mål.

Våre arkitekter ser helheten i infrastrukturen og sørger for at en agil utviklingsprosess kan gå så smertefritt som mulig. De beskriver hvordan ulike tjenester og produkter samhandler best mulig for å oppnå ønsket mål, uten nedetid for øvrige funksjoner.

Hils på Tommy

Bilde av arkitekt Tommy Svendsen
Tommy Svendsen, Arkitektkonsulent i Dfind Consulting Har bachelor i IT fra Høgskolen i Finnmark. Tommy har siden 2005 jobbet i diverse selskaper og har vært konsulent i syv år. Han har jobbet i Dfind Consulting siden 2019.

– Som konsulent rekker jeg ikke å bli utålmodig

Tommy Svendsen kunne endt opp som fisker, men hoppet etter hvert over på IT-utdanning. Også det har gitt god fangst – i form av spennende arkitektoppdrag for store kunder.
– Jeg har jo egentlig en litt spesiell bakgrunn. Som 16-åring ble jeg fisker og senere maritimt utdannet med sertifikat på skip. Jeg stortrivdes på havet, men etter hvert fristet det nok med litt andre rammer. Valget falt på IT-utdanning i Alta, forklarer Tommy Svendsen.
Det er nå over 15 år siden han var ferdig på skolebenken ved Høyskolen i Finnmark. Ifølge ham selv har han på ingen måte angret på at han valgte å nettopp den veien.
Det har nemlig ført til en rekke spennende arbeidsdager, ikke minst nå – i rollen som arkitektkonsulent i Dfind Consulting.
– Når man har vært en del år i bransjen, er det ofte naturlig å ta steget videre som prosjektleder eller arkitekt. For meg falt valget på det siste, og det er jeg glad for, sier han og fortsetter.
– Jeg stortrives med utfordringene som ligger i det å omforme forretningsmessige behov til tekniske løsninger.

– Jeg stortrives med utfordringene som ligger i det å omforme forretningsmessige behov til tekniske løsninger.

Store oppdrag

Svendsen forklarer videre at hovedoppgaven ofte går ut på å få en oversikt over dagens løsninger, og hvordan kunden per i dag har løst domeneproblematikken.
– Videre blir vi enig med med forretningsledelsen om et målbilde, og ut fra dette settes det opp et veikart for veien videre, forklarer han.
Og det er ikke småtteri han får være med på. Svendsen var blant annet én av to som tegnet opp hele den avanserte arkitekturen i KLP. Prosjektet vakte såpass oppsikt at han ble invitert til å holde foredrag på Java Zone.
– På samme tid hadde The Guardian brukt en tilsvarende løsning, noe som indikerte at det vi gjorde var fremtidsrettet og riktig, sier Svendsen.
Han har også jobbet med Deichman i Bjørvika, hvor det oppskaleres fra 120.000 til over 2 millioner årlige brukere – uten at de ansetter flere ressurser.

Opplever utfordringer og takknemlighet

Ifølge arkitektkonsulenten har han ingen planer om å bytte beite.
– Jeg liker utfordringer - og ikke minst følelsen av at man bidrar til å utgjøre en forskjell for folk, sier Svendsen.
Han poengterer også han mener man som konsulent minimerer sjansen for å føle at man stagnerer eller blir lei av jobben.
– Jeg kan nok bli litt utålmodig i jobben etter et par, tre år. Konsulentrollen passer meg derfor helt utmerket, fordi man jevnlig får nye utfordringer og oppdrag.Som konsulent rekker jeg med andre ord ikke å bli utålmodig, sier han engasjert.
Ifølge ham selv øker dessuten trivselen i takt med erfaringen han tilegner seg gjennom ulike prosjekter.
– Når man går fra et prosjekt til et annet, har man gjerne fått med seg masse relevant erfaring som den nye kunden ikke selv besitter. Det er veldig givende å oppleve den takknemligheten man da gjerne møter.

Sterkt fellesskap

Svendsen er ofte leid ut minst seks måneder av gangen - gjerne med opsjon på forlengelse. Stort sett hele perioden tilbringes ute hos kunde.
På den måten er man som konsulent ofte relativt «ny på jobben» og med lite hverdagskontakt med egne kolleger. Likevel føler han seg på ingen måte ensom eller alene i jobben.
– I Dfind Consulting er det sterkt fokus på trivsel og godt miljø. Som en del av dette har vi et eget årshjul med masse aktiviteter, blant annet kickoff, spillkvelder og så videre, sier han og fortsetter:
– Dette er noe som settes stor pris på. Selv da vi arrangerte digital lønningspils møtte 46 av 100 ansatte opp, og det sier vel sitt om miljøet, avslutter Svendsen med et smil.

Bli en av oss

Nysgjerrige folk med forskjellig kompetanse gir nye perspektiver og styrker oss som selskap. Du bør ha relevant utdanning og minimum tre års erfaring som utvikler, UX eller UI-designer, systemarkitekt eller prosjektleder. Ta kontakt og bli med på laget!

Les om hvordan det er å jobbe hos oss